Forebygging og behandling av DVT

Begreper

Dyp venetrombose(DVT)refererer til unormal koagulering av blod i lumen av dype vener.Det er en venøs reflukslidelse preget av lokal smerte, ømhet og ødem, som ofte forekommer i underekstremitetene.Dyp venetrombose (DVT) er anerkjent som en av de vanskeligste og potensielt livstruende sykdommene i moderne medisin.Etter trombose, om ikke rettidig diagnose og behandling, kan det dannes lungeemboli på samme tid, og det kan føre til alvorlige konsekvenser, til og med død.Det er noen mennesker vil ha følgetilstander som åreknuter, kronisk eksem, magesår, alvorlig sår forlenget, slik at lemmen i tilstanden av sykdom avfall, forårsake langvarig smerte, påvirke livet, og til og med miste evnen til å arbeide.

Symptomer

1. Hevelse i lem: Dette er det vanligste symptomet, lemmet er ikke-deprimert ødem.

2. Smerte: Dette er det tidligste symptomet, de fleste vises i leggen gastrocnemius (baksiden av leggen), lår eller lyske.

3. Åreknuter: Den kompenserende reaksjonen etter DVT er hovedsakelig manifestert som fremspring av overfladiske årer i underekstremitetene på hudoverflaten, som meitemark.

4.Helkroppsreaksjon: Økt kroppstemperatur, rask puls, økt antall hvite blodlegemer, etc.

Forholdsregler

Forebyggingsmetodene til DVT inkluderer hovedsakelig grunnleggende forebygging, fysisk forebygging og rusforebygging.

1. Fysisk forebygging

Intermitterende oppblåsingstrykkenhet:LuftkompresjonsplaggDvt plagg.Ulike deler bruker forskjellige stiler, Kan fremme venøs retur, Bruken bør under profesjonell veiledning.

2. Basisk forebygging

*Luftkompresjonsplagg og DVT-serien.Etter operasjonen, heve den berørte lem 20°~30° for å forhindre venøs retur.

*Bevegelser i sengen.Når tilstanden tillater det, snu deg ofte i sengen, gjør flere sengeaktiviteter, for eksempel quadriceps-funksjonstrening.

*Kom deg ut av sengen så tidlig som mulig, pust dypere og host, og styrk daglig trening, som rask gange, jogging, tai chi, etc.

3.Dteppeforebygging

Det inkluderer hovedsakelig vanlig heparin, lavmolekylært heparin, vitamin K-antagonist, faktor Xa-hemmer, etc. Bruksmetodene er hovedsakelig delt inn i subkutan injeksjon og oral administrering.


Innleggstid: Jul-01-2022