Bruk og forholdsregler for isteppe og iskappe

Istepper og iskapper er ofte brukte instrumenter og utstyr på intensivavdelinger for å fysisk kjøle ned pasienter.I dag vil jeg følge deg for å lære å bruke isteppet og iskappen.

Bruk av isteppe og iskappe er en av de vanlige fysiske kjølemetodene i klinikken.Fysisk kjøling inkluderer lokal kuldeterapi og kuldeterapi for hele kroppen.

Lokal kuldeterapi inkluderer ispose, isteppe, iskappe, kald våt kompress og kjemisk kjølepose.Systemisk kaldterapi inkluderer varmtvannsskrubb, etanolskrubb, issaltvannsklyster, etc.

Uansett hva slags fysisk kjøling (kuldeterapi) som brukes, brukes stoffer lavere enn menneskelig kroppstemperatur for å virke på den lokale og hele kroppen av kroppen for å oppnå hemostase, smertelindring, anti-inflammatorisk og febernedsettende behandling.Gjennom rettidig og effektiv vurdering av pasientens lokale eller systemiske symptomer, kan riktig anvendelse av kulde- og varmeterapi møte pasientens fysiske og mentale behov.

definisjon

Isteppet og iskappen bruker halvlederkjøleprinsippet for å avkjøle det destillerte vannet i vanntanken, sirkulere og bytte vannet i isteppet og iskappen gjennom verten, fremme ledning og varmespredning av huden i kontakt med teppeoverflate, for å oppnå formålet med kjøling, redusere energiforbruket i pasientens kropp, beskytte hjernevevet, redusere oksygenforbruket til hjernen og sikre funksjonen til viktige organer.

Mekanisme for mild hypotermi ved behandling av hjerneskade

1. Reduser oksygenforbruket i hjernevevet og opphopning av melkesyre.

2. Beskytt blod-hjerne-barrieren og reduser hjerneødem.

3. Hemme skaden av endogene giftige produkter på hjerneceller.

4. Reduser kalsiumtilstrømningen og blokker den toksiske effekten av kalsium på nevroner.

5. Reduser skaden av hjernecellestrukturelt protein og fremme reparasjon av hjernecellestruktur og funksjon.

6. Reduser diffus aksonal skade.

Arbeidsprinsipp for mild hypotermi terapeutisk instrument

Det terapeutiske instrumentet for mild hypotermi består av et vertsovervåkingspanel, et kjølesystem, et kjøleteppe, et koblingsrør, en temperaturovervåkingssonde, etc.

1. Etter at halvlederen i maskinen er slått på, avkjøles vannet i bassenget, og kjølevannet pumpes inn i teppet.Siden temperaturen på teppeoverflaten til instrumentet for mild hypotermiterapi er lavere enn menneskekroppstemperaturen, overføres menneskekroppsvarmen til kjøleteppet.

2. Når isvannet i teppet varmes opp av menneskekroppen, sirkulerer det til bassenget til behandlingsinstrumentet med lav temperatur.Halvlederen i behandlingsinstrumentet med lav temperatur avkjøler vannet igjen og sender det til teppet, slik at temperaturen i menneskekroppen minker gradvis.

3. Hvis menneskekroppstemperaturen synker til den innstilte temperaturen, vil det terapeutiske instrumentet for mild hypotermi slutte å virke.Når den menneskelige kroppstemperaturen stiger igjen og overstiger den innstilte temperaturen, vil det terapeutiske instrumentet for mild hypotermi fungere igjen.

Firma profil

Deselskaphar sin egenfabrikkog designteam, og har vært engasjert i produksjon og salg av medisinske produkter i lang tid.Vi har nå følgende produktlinjer.

①Pnevmatisk kompresjonsterapisystem(luftkompresjonsbeinkompresjonsstøvlerkroppskompresjonsdressetc) ogDVT-serien.

Fysioterapivest for brystet

Tourniquetband medisinsk

Is- og varmeterapi(kaldpakke for ankel、kald omslag for fot、iskompresjonsinnpakning、isterapimaskin for skulder osv.)

⑤Andre som TPU sivile produkter(oppblåsbart svømmebassengoppblåsbar madrass mot liggesåristerapimaskin for benect)


Innleggstid: 19. desember 2022